Onze allernieuwste kunststof kozijnen: Geneo

Volkerink zijn kunststof kozijnen worden standaard geproduceerd uit Rehau profielen. Onze kunststof kozijnen zorgen voor meer comfort en minder onderhoud aan uw woning. Immers: De kozijnen zien er fraai uit, zijn onderhoudsarm en voorzien van goed isolerend glas. Uw woning kan hier jarenlang mee vooruit.
Maar het kan nóg beter: Tot 76% op energie besparen is mogelijk!!
Met het GENEO® kozijnprofiel van REHAU maken wij kozijnen die geschikt zijn voor woningen die moeten voldoen aan de hoogste eisen op het gebied van luchtdicht bouwen, isolatie en ventilatie*.
Kenmerken:
* Nog betere isolatiewaarden voor zowel kozijn als glas
* 3-voudige dichtingen bij ramen en deuren en vooral: Geen warmteverliezen door luchtlekken.
Speciaal hiervoor hebben onze mensen trainingen gevolgd om deze kozijnen volgens de laatste technieken luchtdicht in te bouwen.
Voor verdere info kijk bij merken op deze pagina.

Kunststof kozijnen

Kunststof kozijnen worden meestal vervaardigd van polyvinylchloride, kortweg pvc genoemd.

 

Enkele eigenschappen:
* duurzaam;
* onderhoudsarm;
* thermisch isolerend;
* leverbaar in bijna elke gewenste RAL kleur;
* recycle-garantie;
* leverbaar in houtnerf aan de binnen en buitenkant (renolit folie);

De isolatiewaarde van kunststof kozijnen is bijzonder goed, in combinatie met HR++ glas is grote besparing te halen op het energieverbruik.

kozijnkl
button 

Onze kozijnen bepalen de uitstraling van uw woning!! Het kunststofraam is opgebouwd uit meerdere componenten. De profielen zijn gemaakt van hoog slagvast RAU-PVC 1406, zonder weekmakers. REHAU hanteert deze receptuur al meer dan 50 jaar. Het voordeel van kunststoframen is dat, indien de profielen regelmatig met het wassen van de ramen worden meegewassen, vuil zich niet zal hechten. De kleur blijft behouden. Slagvast betekent ook werkelijk slagvast, ook bij lage temperaturen. Naast profielen is goed beslag van belang. In de meeste gevallen zullen uw kunststoframen uitgevoerd zijn met modern draaikiep beslag. Praktisch en veilig omdat dit in de meeste gevallen inbraakwerend is. Een derde component is het glas. Daarover kunnen we kort zijn; alle glastypen (enkel, dubbel en 3-bladig glas) zijn toepasbaar. Uw klassieke glas-in-lood ramen kunt u, als de maten kloppen gewoon laten opnemen in het isolatieglas.</>

Verdiepte kozijnprofielen.

Ramen met deze profilering komen tegenwoordig het meest voor in ons land, omdat ze het best bij onze woningtypen passen. Zeker waar het om renovatie gaat. De vleugelprofielen hebben een diepte van 70 mm. Elementen tot 10m2 zijn mogelijk. Evenals naar buiten- en naar binnendraaiende deuren. Kern van deze “verdiepte” profielen is steeds weer het zware versterkingsstaal. Dat is extra zekerheid voor u.

Vlakke kozijnprofielen.

Ramen met vlakke kozijnprofielen geven de gevel een vlak aanzicht. De kozijnprofielen hebben dezelfde diepte als de vleugelprofielen, namelijk 70 mm. Vlakke kozijnprofielen worden hoofdzakelijk toegepast in bedrijfs- en utiliteitsgebouwen. Ook hierin is zware versterkingsstaal verwerkt voor de nodige stabiliteit.

Oudhollandse schuifraam.

Deze raamvorm is een moderne kopie van het klassieke Hollandse schuifraam. De glaslijn van het bovenlicht en het onderraam verspringt en het middenkalf heeft een waterholletje. Dit model is een topper bij renovatie van oude panden, maar ook voor uw nieuwe landelijke woning. Het onderste raam is een modern draaikiepraam. Desgewenst ook in getoogde uitvoering leverbaar en in diverse overige varianten.

Aluminium kozijnen

Enkele eigenschappen van aluminium zijn:
* duurzaam;
* licht;
* maatvast;
* hoge warmte- en geluidswerendheid;
* leverbaar in elke gewenste RAL kleur
Ook vliesgevels kunnen in aluminium worden uitgevoerd. Aluminium kozijnen worden verduurzaamd door aanbrengen van een RAL poedercoating en/of aanbrengen van een anodiseerlaag. De isolatiewaarde van het kozijn hangt sterk af van de kwaliteit van de thermische onderbreking en de glassoort waarmee beglaasd is.

Artikel luchtdicht bouwen.

Waarom moet ik luchtdicht bouwen?

  • Verlagen van de energievraag / vergroten van de energiezuinigheid;
  • Verbetering van het thermisch comfort/binnenklimaat;
  • Realisatie van waterdichtheid (een waterdicht detail moet in ieder geval luchtdicht zijn);
  • Voorkomen van inwendige condensatie;
  • Verbetering van geluidwering/geluidsisolatie;
  • Realisatie van rookdichting / brandveiligheid;
  • Realisatie van stofdichting / hygiëne.

Onze opdrachtgever Mijande heeft een mooie film op you tube geplaatst omtrent luchtdicht bouwen met onze kozijnen.

Zie Presentatie Luchtdicht bouwen

Volkerink-bouw @2014